De stad Split is een absolute must-visit wanneer je Dalmatië bezoekt en zeker één van de meest bekende bestemmingen in deze regio. Absoluut de moeite waard en de beste plek om te zien is de romantische oude binnenstad van Split. Tijdens het bezoeken van bezienswaardigheden ontdek je tal van interessante bezienswaardigheden, waaronder het indrukwekkende paleis van Diocletianus, dat zelfs op de lijst van UNESCO-werelderfgoederen staat.

Bovendien zijn er de boulevard aan het water en het aangrenzende Marjan-bospark, een groene oase van Split, waar je kunt genieten van tal van uitzichtpunten en pittoreske kustlijnen, prachtig. De prachtige stranden maken Split ook tot iets bijzonders. In de stad en in de omgeving vind je tal van prachtige baaien om te zwemmen. Perfect als je bezienswaardigheden in Dalmatië wilt combineren met zon, strand en zee.

Dubrovnik –parel van de Adriatische Zee

Waarschijnlijk de meest bekende stad in Dalmatië is Dubrovnik. Deze adembenemende kustmetropool ligt in het zuiden van Kroatië en inspireert met een ongelooflijk mooie oude binnenstad. Het bijzondere is de machtige stadsmuur, die de binnenstad omringt en via een wandeling te bezoeken is. Maar ook een sightseeingtour door het autovrije middeleeuwse centrum is heerlijk. Een echte must-see is de lange boulevard Stradun, waar je terug in de tijd gaat en je vergaapt aan de talrijke historische bezienswaardigheden.

Maar de regio is ook prachtig voor een langere strandvakantie aan de Dalmatische kust, want de stranden in Dubrovnik zijn absoluut spectaculair. Langs de Rivièra liggen betoverende baaien en andere charmante badplaatsen waar je onvergetelijke vakanties kunt doorbrengen, zeker wanneer je een vakantievilla in Dalmatië boekt.

Makarska 

Makarska is gegarandeerd één van de beste plaatsen voor een reis naar Dalmatië. Velen verwijzen naar de Makarska Riviera als de mooiste kustlijn aan de Dalmatische Adriatische Zee. Over een lengte van 50 kilometer vind je enkele van de meest absoluut adembenemende stranden van het land, waar schitterende turquoise zeekleuren en de hoge bergen op de achtergrond een bijna surrealistische achtergrond oproepen. 

Absoluut de moeite waard zijn ook de pittoreske oude binnenstad van Makarska en het machtige Biokovo-gebergte, een nationaal park met skywalk en talrijke wandelroutes. Voor een Dalmatische vakantie aan de Rivièra vind je ook tal van mooie kustplaatsen zoals Brela, Baska Voda, Podgora en Tucepi.

Zadar 

De havenstad Zadar is de op één na grootste stad van Dalmatië en bovendien is de regio met zijn talrijke stranden een echt vakantieparadijs aan de Dalmatische kust. Echt beroemd is de historische oude stad, waarvan de geschiedenis ongeveer 3000 jaar teruggaat en die wordt beschouwd als de culturele hotspot van Kroatië. 

In het stadscentrum zijn er tal van interessante plaatsen, waarvan sommige dateren uit de oudheid. Eén van de beroemdste attracties en uniek in Dalmatië, is het zeeorgel, dat muziek produceert door de beweging van de golven.

Eiland Brac 

Brac Island is het grootste eiland van Dalmatië en bovendien één van de mooiste bestemmingen voor een strandvakantie in Kroatië. Kijk verder op https://www.brightsidecroatia.com/nl.