Of je nu een groot of een kleiner bedrijf runt, een goede routeplanner kan veel voordelen opleveren. Met de juiste software wordt het plannen van bezorgroutes veel simpeler. Het neemt je werk uit handen en daarnaast kun je op brandstofkosten besparen. Ook is het mogelijk jouw klanten op de hoogte te houden van de actuele leveringsdetails van zijn of haar order: een fijne service. Meer over deze voordelen lees je hieronder.

Efficiënte bezorgroutes
Ieder bedrijf met een logistieke tak zal zijn bezorgroutes zo logisch en efficiënt mogelijk willen vormgeven. Nu online winkelen steeds gewoner wordt, zijn er ook steeds meer bezorgers onderweg om al deze bestelde producten op het juiste adres te bezorgen. Hoe efficiënter de bezorgroutes zijn, hoe meer er bezorgd kan worden in dezelfde tijd. Om dit goed te kunnen doorvoeren heb je routeoptimalisatie software nodig voor het plannen van routes met meerdere adressen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je voldoende bezorgwagens hebt en natuurlijk chauffeurs om deze te besturen. 

Plan routes op snellere manier
De routeoptimalisatie software gaat je helpen bij het snel en makkelijk plannen van de meest efficiënte bezorgroutes. Daarbij zijn er diverse variabelen waarmee rekening gehouden kan worden. Denk aan factoren die per dag kunnen wisselen zoals het weer, de verkeersdrukte en files. Of bijvoorbeeld het aantal beschikbare chauffeurs dat je per dag kunt inzetten. Daarnaast kan er met de juiste routeoptimalisatie software ook rekening worden gehouden met wensen van de klant zoals een bezorging in een bepaald tijdvak. 

Win tijd en bespaar brandstof
Doordat je routeoptimalisatie software kunt koppelen aan boekhoudpakketten en webshops, win je tijd. Handmatig orders invoeren is daarmee verleden tijd. Ook jouw chauffeurs winnen tijd. Doordat de routes zo efficiënt mogelijk worden ingedeeld wordt er minder omgereden. Met de juiste software kun je de kortste route berekenen, waardoor overbodige kilometers wegvallen. En dat merk je vervolgens natuurlijk ook weer in de brandstofkosten.

Houd klanten automatisch op de hoogte
De routes die worden uitgestippeld met behulp van routeoptimalisatie software zijn realistisch. Dit betekent dat chauffeurs de routes daadwerkelijk kunnen afleggen in een gesteld tijdvak. Jouw klanten kun je op de hoogte houden van het bezorgtraject van hun bestellingen. Voor een klant is een snelle levering natuurlijk prettig, maar misschien wel net zo fijn is het om te weten wanneer de bezorging gepland is. Met de juiste routeplanner software kun je jouw klanten van alle actuele ontwikkelingen in het bezorgtraject op de hoogte houden.