Een reis maken met de auto kan nogal spannend zijn, helemaal in deze tijd. Door goed voorbereid op reis te gaan weet je bijna zeker dat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Na het lezen van de onderstaande tips ga jij de volgende keer dat je op reis gaat voorbereid op reis!

Regels per land

Per land zijn de regels om de grens over te gaan met de auto anders. Wist je bijvoorbeeld dat je in Frankrijk altijd een veiligheidsvest en gevarendriehoek bij je moet hebben? Tot mei afgelopen jaar moest je zelfs een alcoholtest meenemen. Dit is sinds kort dus niet meer verplicht. De regels per land verschillen ontzettend en het is dus altijd een goed idee om de regels goed door te nemen voor je vertrekt.

Check je autoverzekering

Ben je wel verzekerd voor rijden in het buitenland? Iedere autoverzekering is anders en verzekerd andere factoren. Voorkom schade die niet vergoedt wordt en check je autoverzekering nog eens dubbel. Ben je niet tevreden met je huidige autoverzekering? Dan kun je altijd een nieuwe afsluiten. De hoogte van jouw nieuwe autoverzekering berekenen is zo gebeurd. Zo stap je eenvoudig over weet je zeker dat je goed verzekerd bent tijdens jouw autovakantie.

Neem de juiste papieren mee

Je weet vast en zeker dat het verplicht is om je rijbewijs en kentekenbewijs mee te nemen op reis, maar om onhandigheden te voorkomen wordt het altijd aangeraden om de volgende papieren bij je te hebben:

  • APK keuringsrapport
  • Schadeformulier (en pen)
  • Groene kaart

Al deze papieren kun je in jouw auto bewaren, terwijl je jouw rijbewijs en kentekenbewijs het best kunt bewaren in de portemonnee.

Voorbereid op reis gaan betekent meer dan alleen je koffer inpakken met genoeg kleding en de auto voltanken. Voorkom vervelende verrassingen en kijk naar de regels per land, jouw autoverzekering en neem vooral de juiste papieren mee. Een fijne vakantie gewenst!