Jaarlijks zijn er tal van Nederlanders die de reis maken naar het Caraïbisch gebied. Van de eilanden, is vooral Curaçao een zeer geliefde bestemming voor iedereen die de dagelijkse sleur wil ontvluchten en wil genieten van een heerlijke en welverdiende strandvakantie aan de parelwitte stranden van dit prachtige eiland. Met een omvang van ongeveer 400 vierkante kilometer is Curaçao niet gigantisch groot, maar wel te groot om met de voet alles af te leggen.

Het is dan ook aan te raden om wanneer je alles goed wil zien om een auto te huren. Er zijn op het eiland verschillende aanbieders te vinden die kunnen helpen met een betaalbare en kwalitatief goede huurauto. Met een huurauto behoud je je onafhankelijk en geniet je nog meer van je vakantie op deze tropische bestemming.

Een auto huren kan online om de re reis nog makkelijker te maken

Als gezegd zijn er meerdere verhuurbedrijven te vinden op Curaçao. De bedrijven zijn deels lokaal en een aantal zijn internationaal aangeschreven grote namen. Vooral de internationale grote bedrijven bieden diverse online services aan.

Tip: Ontdek Curaçao. Geniet in een huurauto die jou het best past.

Je kan hierbij vaak al vanuit Nederland op het internet een geschikte auto uitzoeken en deze ook al vastleggen en alle administratie regelen, zoals de betaling, het eigen risico en het in orde maken van de verzekering. Deze manier van boeken heeft als voordeel dat je op het eiland aangekomen niets meer hoeft te regelen en vanaf het vliegveld direct in de auto kan stappen en van je vakantie kan genieten.

Rijden op Curaçao is eenvoudig en rustiger dan in Nederland

Hoewel de meeste regels gelijk zijn als in Nederland, zijn er natuurlijk wel verschillen tussen Nederland en Curaçao op de weg. De staat van de weg is over het algemeen goed, maar niet zo goed als in Nederland. Vooral na een regenbui kan het wegdek glad worden en is het raadzaam om langzamer te rijden, omdat er soms gaten in de weg zitten die door de plassen niet goed zichtbaar zijn.

Dit gebeurt echter niet vaak en over het algemeen is het verkeer erg veilig op het eiland. Het tempo ligt aanzienlijk lager dan op de Nederlandse wegen en het is minder gehaast. Het feit dat vrijwel alle huurauto’s op het eiland handgeschakeld zijn maakt het rijden in een huurauto nog makkelijker. Er is bovendien ook pechhulp beschikbaar indien je om wat voor een reden dan ook stil komt te staan of betrokken raakt bij een ongeval.