Privé vliegtuigen, ook wel privé jets genoemd, zijn vliegtuigen die door particulieren bedrijven dan wel gehuurd of gekocht kunnen worden. De vliegtuigen zijn in formaat over het algemeen een stuk kleiner dan commerciële vliegtuigen, en kunnen zo dus ook minder passagiers per vlucht vervoeren. Daarnaast zijn de vluchten niet vooraf door de maatschappij bepaald, maar bepaald de huurder of eigenaar van de privé jet wat de bestemming is. Als huurder van een privé jet is het mogelijk om andere voorkeuren zoals catering, vliegtijden, route en verdere extra’s door te voeren; uiteraard tegen betaling. Deze flexibiliteit en luxe vertaald zich in een significant hogere prijs in vergelijking met reguliere (eerste klas) vluchten. Maar wat zijn dan de privé jet kosten?

Huren van een privé jet
De meeste gebruikers van vluchten met een privé jet huren deze voor een of meerdere vluchten. Hierbij kan je als consument via particuliere organisaties aangeven vanaf waar
de vlucht dient te vertrekken, wat de eindbestemming is, of het een retourvlucht is en wat de datum en tijdstip zijn. Aan de hand van de beschikbaarheid wordt er vervolgens een factuur opgestuurd met daarin alle informatie. Indien dit overeenkomt met de voorkeuren van de huurder, is de vlucht geboekt. Vaak vindt er voor de vlucht persoonlijk contact vanuit de verhuur organisatie met de huurder, om alles perfect af te stemmen.

Kosten huren privé jet
De kosten voor het huren van een privé jet worden anders opgebouwd dan bij een reguliere commerciële vlucht. Het grootste verschil hierbij is dat de beginprijs van een privé jet vlucht al veel hoger begint, en ook niet onder die prijs zal zakken (in het geval van een hele korte vlucht). Daarnaast is de prijs per vlucht ook minder variabel per seizoen en heeft daarmee een stabielere prijsfluctuatie. Omdat het huren van een privé jet via kleinere particulieren bedrijven gaat, is er vaak de mogelijkheid om bepaalde overeenkomsten af te sluiten als er bijvoorbeeld in één keer meerdere vluchten worden afgekocht.

Voordelen huren privé jet
Het grootste voordeel van het huren van een privé jet is, naast de luxere manier van vliegen, de flexibiliteit en ruimte voor het doorvoeren van eigen voorkeuren. Zeker in de zakenwereld of de entertainment business wordt er daarom vaak gebruik gemaakt van privé jets aangezien ze ook veel ruimte bieden voor privacy. Gezien de hoge kosten voor het kopen van een privé jet wordt er, ook bij frequente vliegers, gekozen voor het huren van losse privé vluchten.

Bron: Firstclassaviation.nl